Blogolj!

A Facebook leveszi a kezét a politikusokról


A jövőben csak a hirdetések esetében kell majd betartania a politikusoknak a Facebook tartalmi irányelveit. A közösségi portálnál azzal magyarázzák a döntést, hogy nem akarnak szerepet vállalni a politikai vitákban.

A Facebook erről saját blogján számolt be, indoklásuk szerint ugyanis nem az ő dolguk közbelépni akkor, amikor a politikusok megszólalnak a közösségi médiában. A közlemény ugyanakkor leszögezi, hogy az olyan posztokat ezután is el fogják távolítani, amelyek valódi erőszakot szíthatnak.

A közösségi portál az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított arra, hogy keretek közé szorítsa a platformon megjelenő politikai tartalmakat, a mostani bejelentést azzal magyarázzák, szeretnék ha az emberek a tények megismerésére törekednének, ezért a hírértékre helyezik a hangsúlyt.

"A Facebookon 2016 óta létezik mentesség a megfelelő hírértékű tartalmakra. Ez azt jelenti, hogy hiába sérti a szabályainkat egy poszt, vagy egy állítás, nem fogjuk eltávolítani, ha úgy látjuk, hogy nagyobb horderejű a nyilvánosság számára, mint amekkora károkat okozhat"

- nyilatkozta a The Verge-nek Nick Clegg, a Facebook kommunikációs igazgatója, majd hozzátette, ezentúl a politikusok posztjai is ebbe a kategóriába fognak tartozni. A Facebook azonban hangsúlyozza, a hirdetések esetében továbbra is mindenkinek kötelező betartani a portál tartalmi irányelveit.

Címkék: facebook
1
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/83952/pics/lead_800x600.jpg
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Richter János 2019-09-25 16:30:58
Mostanában indítottak egy közösségi oldalt. Ott kifejezetten nem engedik a politikát.
Olyasmi mint régen volt a facebook . http://www.hajdupress.hu/cikk/facebook-alternativa-debrecenbol-ilyen-is-van
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?