Blogolj!

Amikor szíven üt a kreativitás

Ragnar Volarus

A World Wildlife Fund még 2008-ban indított egy kampányt, akkor az alapítvány japán szervezete úgy próbálta felhívni a  világ figyelmét a kihalás szélére sodródott állatfajokra, hogy különleges képeket készített róluk. Az eredeti fotókat olyan digitális változatokra cserélték amelyen az állapfajok képét pontosan annyi képkockából rakták ki, ahány egyed maradt az adott fajból. 

Ezt alkotta most újra a USmooth44 nevű Reddit-felhasználó, aki úgy döntött, most is elkészíti a kampány fotóit, de aktualizálja az egyedszámokat a 2019-es állapotra, és a friss adatok felhasználásával alkotja újra a képeket. 

11 év múltán sajnos a legtöbb esetben csak rosszabbodott a helyzet, gondoljunk csak bele, hányszor olvassuk, hogy kihalt, végleg eltűnt egy-egy állatfaj. Ezek a képek viszont magukért beszélnek. Már a 3000-5500 példány közötti afrikai vadkutya fotója is alig-alig kivehető, de amikor elérkezünk a 600-650 példányban fennmaradt indokínai tigrisig, már erős képzelőerő kell ahhoz, hogy láthassuk mi van a képen. Az amuri leopárd körülbelül 60 példányos populációjának szemléltető képe pedig már csak egy óriási színes négyzetekből összerakott folthalmaz.

Persze csalóka lehet, mert ugyan az indiai elefántot simán ki tudjuk venni, de ettől még nem szabad hátra dőlnünk. Mert a 20-25 ezres egyedszám közel sem ad okot örömre, az ő esetében is veszélyeztetett fajról beszélünk.

Most csak néhány képet mutatunk, a többit ezen a weboldalon lehet megtekinteni, ahol az első tíz kép után érdemes rákattintani a "mutasd a továbbiakat" gombra is.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/84144/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?