Blogolj!

Némíthatjuk a zaklatókat Instagramon

Ragnar Volarus

A probléma bizony elég komoly, így égető volt, hogy megoldás is gyorsan szülessen. Így csupán két hónapnyi nyilvános tesztelés után az Instagram bejelentette, hogy elméletileg már mindenki számára elérhető a legújabb, zaklatók ellen kitalált funkciója.

Fotó: Instagram

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a felhasználók már régóta blokkolhatják a közösségi szolgáltatásban a problémás alakokat. Azonban eddig volt ennek egy komoly hátránya: a zaklató számára látható volt, hogy blokkolva lett, ennek pedig súlyos következményei lehetnek. Emiatt rengeteg áldozat nem élt a lehetőséggel. 

Az ilyen helyzetekre lett kitalálva a most aktivált korlátozási lehetőség. Amennyiben egy áldozat korlátoz egy zaklatót, akkor a zaklató továbbra is látni fogja a bejegyzéseit, továbbá kommenteket is írhat alájuk, viszont a hozzászólásait csak ő maga és az áldozata fogják látni, mindenki más elől rejtve maradnak.

Az áldozatnak lehetősége van egyenként jóváhagyni a némított felhasználó hozzászólásait, ezzel a lehetőséggel pedig az áldozatok védelmet is kapnak. Mert a hozzászólásos megkötések mellett a korlátozott felhasználók nem látják, hogy az áldozatuk elolvasta-e a chatüzeneteiket, továbbá mikor aktívak éppen az Instagramon. Szóval végre valaki komolyan vette az internetes zaklatást. Éppen ideje volt. 

Címkék: Instagram
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/84253/pics/lead_800x600.jpg
Instagram
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?