Blogolj!

Fizetési szolgáltató nélkül maradt a Facebook kriptovalutája

Ragnar Volarus

További szereplők léptek ki a Libra Association szervezetből. A Paypal után ezúttal a Visa, a Mastercard, az eBay, a Stripe és a Mercado Pago is bejelentette, hogy egyelőre inkább csak külső szemlélőként szerepelne.

A cégek által kiadott közlemények árulkodóak. A Visa szóvivője szerint:

“Továbbra is figyelünk és a végző döntésünk több szempont alapján hozzuk meg. Ezek között van az is, hogy a Libra Association képes-e a szabályozói elvárásoknak megfelelni.”

Ami nem is olyan könnyű feladat. Merthogy a Librával kapcsolatban eddig a szabályozók többnyire elutasítók – kivétel Nagy-Britannia. A visszalépések tehát nem annyira meglepőek. Az elmúlt hónapokban a tengeren innen és túl is számos pénzfelügyeleti szerv és politikus fogalmazott meg éles kritikákat a decentralizált kriptovalutával szemben. Senki nem biztos abban, hogy a Libra hogyan felelne meg egyes illegális tevékenységek ellen hozott törvényeknek és szabályozásoknak, például a pénzmosás lefülelésére kitalált rendelkezéseknek.

A Facebook most szembesül azzal, hogy egy egészen más területre tévedt. Mert a pénzügyi szolgáltatások világában nincs helye annak a felfogásnak, hogy félkész terméket adnak ki, amit aztán toldoznak-foldoznak. És valahogy a Facebookról mindenkinek ez jut eszébe. Talán nem véletlenül. 

A most kiszálló vállalkozásokkal a Libra Association amerikai fizetési szolgáltató nélkül marad. A szövetség tanácsának az első gyűlése október 14-én lesz. A találkozón azonban most nagyon átalakult a menetrend és a megbeszélnivalók listája. Elsősorban azon kell agyalniuk, hogyan oszlatják el azt a gyanút, hogy a Libra veszélybe sodrhatja a világgazdaságot.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/84524/pics/lead_800x600.jpg
facebook,kriptovaluta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?