Blogolj!

A Windows 10 új frissítése kinyírja a rendszer vírusvédelmét

Ragnar Volarus

Ismét a szokásos. A javításra hivatott frissítés megint problémát okoz egyeseknél, méghozzá az operációs rendszer beépített vírusellenes szoftverében.

A Windows 10 v. 1809-hez kiadott legfrissebb kumulatív frissítés frissítés október 15-én jelent meg, és a Microsoft szerint bizonyos gépeken telepítése után lebénul a Microsoft Defender ATP. A probléma első számú érintettje az 1809-es változatszámú Windows 10, de a hiba a Windows 10 Enterprise LTSC 2019, a Windows Server v. 1809 és a Windows Server 2019 esetében is jelentkezhet.

A megoldás is a jól megszokott - rutinos problémamegoldók előnyben -, azaz el kell távolítani a teljes frissítést. Ezzel persze ideiglenesen lemaradnak a kiadás legfrissebb fejlesztéseiről, de ez talán csekély ár a biztonságért. 

A Microsoft sajnos megint csak a fejét vakarja, fogalmuk sincs róla hol a gond. Egyelőre. De már dolgoznak a javításon, amely várhatólag a novemberi frissítő kedden fog megjelenni. Jövő hónapban ez a nap november 12-re esik, és az összes Windows 10 változatra ekkor érkezik meg a biztonsági, illetve egyéb célú javításokat tartalmazó frissítő csomag. Addig pedig türelem.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/84784/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?