Blogolj!

Joker újra színre lépett

Ragnar Volarus

Nem csupán a mozikban, hanem az androidos eszközökön is újra hódít a Joker. Előbbivel nincs is semmi baj, utóbbi viszont komoly gondokat okozhat. Merthogy megint előkerült a Joker nevű malware. A fertőzést hordozó applikációt a Play Áruházból már törölték is.

A Joker nevű malware egy olyan kártevő, amely a fertőzött appokba rejtett szoftvert épít be, amely települ a telefonunkra, így a csalók megszereznek minden szükséges engedélyt. Ezzel pedig egyenes út vezet ahhoz, hogy a felhasználókat automatikusan feliratkoztassák prémium SMS-szolgáltatásokra. Persze nem "csak" ennyiről van szó, hanem a szöveges üzenetek tartalmát és a névjegyzéket is ellopják.

Idén szeptemberben sok androidos alkalmazásban találták meg a Jokert, de akkor úgy tűnt sikerült kiírtani és mostanáig nyugalom is volt. Csakhogy most újból előbújt a barlangjából, ezúttal az Int App Lock nevű programban rejtőzött. A Pradeo Lab biztonsági szakemberei értesítették a Google-t, a Play Áruházból így törölték a szoftvert. Azok viszont még mindig veszélyben vannak, akik korábban telepítették. A pikáns az egészben az, hogy ez az applikáció pont azt kínálja, hogy jobban vigyázhatunk az adatainkra. Hát köszi szépen!

Címkék: Android
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/85110/pics/lead_800x600.jpg
Android
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?