Blogolj!

Már az OTP is letiltotta a Samsung telefonok ujjlenyomat-olvasóját

Ragnar Volarus

Ha Ön az OTP ügyfele és Samsung mobilján esetleg nem tud belépni a bank mobilapplikációjába, akkor ne lepődjön meg. Mert most a magyar pénzintézet is élt azzal a lehetőséggel, hogy nem engedélyezik az ujjlenyomat-olvasó használatát az alkalmazásaiknál. Hogy miért?

Mert nem régen derült fény arra, hogy elég egy olcsó képernyővédő fólia, és a felhelyezés után bármilyen ujj segítségével átverhető a Galaxy S10 és Galaxy Note10 okostelefonok ujjlenyomat-olvasója. Ezzel pedig nem csupán a telefon zárolása oldható fel, de ráadásul mindenhová be lehet lépni, ahol korábban ezt a védelmi megoldást használtuk.

A Samsung ugyan ígéretet tett, hogy a lehető leggyorsabban megoldást kínál a problémára, de a komolyabb bajokat megelőzendő például a brit Nationwide Building Society bank letiltotta a banki alkalmazásában az ujjlenyomatos bejelentkezést és hitelesítést. A szintén brit NatWest pedig megvonta a Galaxy S10 mobilok támogatását, az alkalmazásuk nem kompatibilis ezzel a típussal. 

Kínában és Izraelben sem bántak kesztyűs kézzel a Samsung eszközeivel. A Bank of China még keményebb kézzel lépett fel, ők a Galaxy S10 és Galaxy Note 10 modellek mellett a Galaxy Tab S6 készülékektől is megvonta a támogatást. Ugyanígy tett a Hapoalim Bank, Izrael egyik legnagyobb pénzintézete, figyelmeztetést adott ki továbbá a dél-koreai KaKao Bank is, itthon pedig az OTP mobilalkalmazásában nem lehet használni az ujjlenyomat-olvasót Galaxy Note10, Note10+, S10, S10+ és S10 5G készülékek esetében. Az applikációban még a menüből is kikerült ez a lehetőség.

A dél-koreai gyártó már megkezdte a szükséges frissítés terjesztését, ami a napokban meg kell, hogy érkezzen minden készülékre.

Címkék: Samsung
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/85123/pics/lead_800x600.jpg
Samsung
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?