Blogolj!

Ott ütik a Huaweit az amerikaiak, ahol csak tudják

Ragnar Volarus

Amikor a kínai gyártó már látja felvillani a napsugarakat a felhők mögül, mindig újabb vihar kerekedik. Most éppen az amerikai távközlési szabályozó hatóság szállt bele páros lábbal a távol-keleti cégbe, mert nemzetbiztonsági kockázatnak tekinti a kínai gyártó berendezéseit és a lecserélésüket támogatja. 

Fotó: Forbes

A Reuters értesülései szerint a Federal Communications Commission (FCC) azt tervezi bejelenteni, hogy a Huawei és a szintén kínai távközlési berendezés gyártó ZTE nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A szervezet november 19-i összejövetelén arról fogja faggatni a telekommunikációs szolgáltató cégeket, hogy milyen költségekkel járna teljesen eltávolítani és helyettesíteni a Huawei és a ZTE termékeit a meglévő hálózatokból. 

"Amikor az 5G és Amerika biztonsága kerül szóba, nem kockáztathatunk" - nyilatkozta ezzel kapcsolatban Ajit Pai, az FCC elnöke. A Huawei szóvivője erre csak annyit reagált, hogy a Huawei harminc éves fennállása során soha nem volt egyetlen komoly biztonsági incidense abban a 170 országban, ahol berendezéseit használják.

A végtelen történet tehát tényleg nem ért véget. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/85284/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?