Blogolj!

Már megint per a Facebook ellen, a vád diszkrimináció

Ragnar Volarus

Az Egyesült Államokban csoportos pert indítottak a Facebook ellen. Az indok? A közösségi hálózat a pénzügyi hirdetések kezelésekor hátrányos megkülönböztetésben részesíti a nőket és az időseket.

A San Francisco szövetségi bírósághoz benyújtott panasz szerint a Facebook lehetővé teszi a pénzügyi szolgáltásokat hirdetők számára, hogy kor és nem alapján válasszák ki a célcsoportot. Ez egyrészt sérti az állam törvényeit, másrészt sokmilliárd dolláros kárt okoz a felhasználóknak.

Peter Romer-Friedman ügyvéd a felperesek szóvivője ügyfelei nevében kikérte, hogy a pénzügyi szolgáltatások tekintetében nemük és koruk miatt hátrányba kerülhetnek egyesek. Ez még az interneten sem tisztességes eljárás. Az ügyvéd azt a hasonlatot használta szemléltetésként, mintha a General Motors az idősebbektől megtagadná azokat az autókat, amelyeket a fiatalabbak megvehetnek.

A Facebook persze bedobta az időkérés kártyát, hogy kivizsgálja a panaszokat, de hangsúlyozza, hogy irányelvei régóta diszkrimináció-ellenesek, és büszke azokra a sikerekre, amelyeket a hátrányos megkülönböztetés elleni harcban elért. Hogy nem szakad rájuk a plafon?

Címkék: facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/85485/pics/lead_800x600.png
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?