Blogolj!

A Facebook titokban használja az iPhone kameráját

Ragnar Volarus

A korábbi súlyos személyiségi jogi problémák után újabb komoly biztonsági rés és potenciális visszaélésre derült fény a Facebooknál. Egy Joshua Maddux nevű felhasználó vette észre, hogy miközben az Iphone-ján olvasgat és görgeti lefelé az oldalakat a Facebook-alkalmazásban, a telefon kamerája automatikusan bekapcsol, és felvesz mindent, ami a lencse látóterébe esik. A hibát a Facebook elismerte, de természetesen ez csak egy véletlen bug, amit értelemszerűen a lehető leggyorsabban orvosolnak.

A kamera működését egyébként véletlenül, csak egy másik programhibának - úgy tűnik az Iphoneoknál ebből bőven akad - köszönhetően vette észre Joshua Maddux, a Facebook appban egy bal oldali csíkban látta, hogy folyamatosan működik a kamera a háttérben. A jelenség akkor történt meg, amikor rákattintott az alkalmazásban egy fotóra, és elkezdett lefelé görgetni.

Fotó: phonearena.com

A probléma eddig csak az Apple telefonoknál jelentkezett, ott azonban olyan készülékeken is sikerült reprodukálni a hibát, amelyeken már az iOS 13.2.2-es szoftvert használták.

Azóta a közösségi portál közleményében azt írta, hogy egy korábbi hibajavításnál keletkezett a múlt héten a kamerát a felhasználó akarata ellenére bekapcsoló bug. „Nincs rá bizonyítékunk, hogy emiatt fotók vagy videók töltődtek volna fel” – közölte Guy Rosen, a Facebook adatbiztonsági osztályának vezetője, jelezve, hogy az App Store-ban elérhetővé teszik a javítást.

A szakértők egyébként már jóval régebben, két éve is felhívták a figyelmet, hogy az IPhone-okon a Facebook applikáció akaratunk ellenére felvételeket készíthet rólunk, ha az appnak hozzáférést adtunk a telefon kamerájához. A hozzáférés megtagadása esetén a mostani hiba sem jelentkezett.

A legnagyobb vicc a történetben az viszont a korábbi FBI-elnök James Comey vagy maga Mark Zuckerberg problémamegoldási javaslata. Szerintük az a legjobb, ha leragasztjuk a telefon kamerájának a lencséjét. Bravó!

Címkék: facebook, iPhone
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/85990/pics/lead_800x600.jpg
facebook,iPhone
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?