Blogolj!

Az influenszerek rémálma az Instagramon

Ragnar Volarus

Ne érjen senkit meglepetésként, ha eltűnnek a kedvelések számai az Instagram alkalmazásában, ugyanis hazánkban is tesztfázisba lépett a közösségi média platform újítása, amelyben elrejtik a like-ok számát a fotóknál.

Merthogy egyre több kutatás mutatja ki, hogy erősen képes befolyásolni a mentális állapotot a Facebookon és Instagramon kapott kedvelések száma. Jó és rossz módon is. Utóbbi miatt most  az Instagramnál igyekeznek megfelelni az elvárásoknak, ezért azt tervezik, hogy elrejtik a kedvelések számát az alkalmazásban. Persze csak részben. Mert mi látni fogjuk, hogy hány embernek tetszett a saját képünk, azt viszont már nem tudhatjuk majd, hogy mások képére hányan, és pontosan kik koppintottak duplán.

Az Instagram már április óta már teszteli az elrejtett lájkokat több országban is, de most szeretnék kibővíteni a tesztet. Mostantól világszerte véletéenszerűen bárki bekerülhet a tesztelők közé. Akit kisorsolt a véletlenszerű algoritmus, az persze kap majd egy értesítést arról, hogy részt vesz az Instagram tesztjében a like-ok elrejtésével kapcsolatban. A fejlesztők így most talán teljesebb képet kaphatnak arról, hogy mennyiben befolyásolta a felhasználói élményt a változás.

Mindez persze egy átlagos felhasználót kevésbbé ráz meg, ellenben az ebből élő influenszerek gyomra már a kezdetek óta görcsbe rándult mikor az Instagram ezt bejelentette. De rájuk is gondoltak, számukra bevezetnek egy új funkciót, amelyen keresztül a szponzorok nyomon követhetik a posztok aktivitását, ezzel látva, hogy mekkora elérést és kedvelési számot generált egy-egy támogatott tartalom.

Persze mindez még csak teszt. Arról az Instagram vezetői nem nyilatkoztak, hogy a kedvelések végleges elrejtése mindenki számára bekövetkezik-e. És ha igen, akkor mikor.

Címkék: Instagram
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/86078/pics/lead_800x600.png
Instagram
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?