Blogolj!

Viszlát SMS, helló RCS!

Ragnar Volarus

Haladjon ön is a korral, süssön Váncza sütőporral - szólt a régi reklám. Most valami hasonlót kell mondanunk, mikor búcsút intünk a jó kis sms-nek. Merthogy a Google az amerikai androidos felhasználók számára megkezdte az új üzenetküldő szolgáltatás terjesztését, és év végére állítólag mindenkihez eljuttatja.

Mi is ez az új szolgáltatás? A short message system helyett jövőre már minden Androidos felhasználó - az Iphone tulajok hoppon maradnak  - használhatja az RCS-t, azaz a rich communication services-t, a gazdag kommunikációs szolgáltatásokat. Lesznek benne GIF-ek,  csoportbeszélgetések, küldhetünk hangfájlokat, képeket, videókat, viszont az iMessage-től és a Signaltól eltérően nem kapunk végponttól végpontig tartó titkosítási lehetőséget. Ami mondjuk nem túl örömteli hír. 

Viszont sokkal érdekesebb kérdés, hogy mikortól és hogyan? A Google fokozatosan terjeszti az RCS-t, amely év végéig állítólag minden felhasználóhoz eljut, tehát csak résen kell lennünk. Hogyan? Az RCS beszerzéséhez egyszerűen az Android Messages-t kell alapértelmezett szöveges alkalmazásnak beállítani a mobilunkon. Persze ez a legtöbb androidos telefononon kapásból így működik, tehát a többségnek csak türelmesnek kell lennie. Viszont a nem csekély számú Samsung telefontulajdonosnak a Google Play Store-ból kell letölteniük, és alapértelmezettnek beállítaniuk az alkalmazást.

Az almás cég nem támogatja az RCS-t, és az Apple nem is hajlandó elárulni, hogy a jövőben szándékukban áll -e meggondolni magukat. 

Címkék: Android, google, RCS, SMS
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/86165/pics/lead_800x600.jpg
Android,google,RCS,SMS
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?