Blogolj!

A felhasználók védelmét szolgáló új funkciót vezet be a Twitter

Ragnar Volarus

A felhasználók védelmét szolgáló új funkciót vezet be a Twitter - jelentette be Suzanne Xie, a cég termékigazgatója a blogján csütörtökön.

Nem egyedi eset, hogy néhány troll, vagy csak éppen rosszindulatú egyén tönkreteszi a bejegyzések alatti beszélgetéseket. A kaliforniai médiavállalat emiatt régóta próbálkozik azzal, hogy gátat vessen a felületein megjelenő gyűlöletkeltő vagy egyszerűen csak bántó bejegyzéseknek, és a most beharangozott új funkció ezt a célt kívánja szolgálni. A felhasználók ugyanis a saját Twitter-oldalukon "kimaszkolhatják" a nem tetsző bejegyzéseket.

"Muszáj mindenkinek biztonságban éreznie magát, ha a Twitteren cseveg, s ennek érdekében változtatnunk kell a platformunkon zajló beszélgetések módjain" - magyarázta a blogján Suzanne Xie.

Az új alkalmazás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a saját bejegyzéseikre érkező, nem tetsző válaszokat elrejtsék. Suzanne Xie szerint ezzel irányíthatják a fiókjukon zajló beszélgetéseket. A nemkívánatos bejegyzéseket azonban "csak" elrejtik, és nem kitörlik, mégpedig annak érdekében, hogy a rosszindulatú felhasználó bármikor visszatérhessen rájuk, és követhesse a témában megjelent új bejegyzéseket. Csak gondoljunk bele, mennyire lenne olaj a tűzre, ha ilyenkor azt látná, törölték a bejegyzését. A Twitter vezető tisztségviselője azt mondta, ezzel az enyhébb megoldással a cenzúrát akarják megakadályozni. Elvégre nem csak a gyűlölködő vagy rosszindulató bejegyzéseket lehetne eltávolítani, hanem egyszerűen a más véleményen lévő hosszászólásokat is. Pedig egy értelmes vita csak előbbre visz. Szerencsére ezt már a Twitternél is tudják.

Ilyen alkalmazás a másik nagy közösségi portálon, a Facebookon már létezik. Suzanne Xie arról nem írt, hogy az új funkció mikor lesz elérhető a Twitteren.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/86395/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?