Blogolj!

Beégett a Tesla, betört a törhetetlennek hitt üveg

Dorogi László

Rémesen kínos szituba sodorta magát Elon Musk és kompániája. Nem úgy sikerült a legújabb csodájuk prezentációja, ahogy azt eltervezték.

Fotó: The Next Web

A héten leplezte le újdonsült találmányát a Tesla, ami elvileg egy törhetetlen üveggel felszerelt kiberteherautó. A vállalat úgy harangozta be a járgányt, mint valami következő századi, futurisztikus csodagépet, amelynek ablakai olyan elpusztíthatatlan üvegből készülnek, ami már-már nem is üveg, hanem, most figyeljenek: átlátszó fém! Az autó egyébként meglehetősen érdekes ízlést kíván, ugyanis nem túl szép.

A bemutatót annak rendje s módja szerint beharangozták és hatalmas feneket kerítettek köré, ám ez csak fokozta az égési sérülések mértékét. A vállalat dizájnigazgatója, Franz Holzhausen ugyanis azzal szerette volna demonstrálni az autó hiperszuper módon törhetetlennek hitt üvegének strapabíró képességét, hogy nekihajít egy fémgolyót.

Repült is a nehéz kő, s bár a Teslások azt hitték, tudják hol áll meg, csalatkozniuk kellett tudományukban. A golyóbis azzal a lendülettel, ahogy nekicsapódott a berendezésnek, át is hatolt rajta. Holzhausen titokban baseball-játékosnak készülhetett, más magyarázat nincs. Musk azért kínosan igyekezett elütni a dolgot azzal a gyenge poénnal, hogy kollégája túl erősen vágta neki a fémgalacsint a járműnek, de nem nagyon jött be.

Ha mindez nem lenne elég, a Teslásoknak sikerült fokozniuk a helyzet komikumát azzal, hogy tettek egy második kísérletet is a törhetetlenség bizonyítására. Igen, jól sejtik, a golyó újfent ripityára törte az üveget. Musk később magyarázkodott még egy sort, mondván nem érti mi történhetett, a szigorú tesztek során egy mosdókagylóval sem tudták megrepeszteni az anyagot, de ezek után aligha kapkodnak majd az emberek a nagyjából 11,3 millió forintot kóstáló Cybertruckért.

Címkék: autó, Elon Musk, Tesla
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/86467/pics/lead_800x600.png
autó,Elon Musk,Tesla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?