Blogolj!

A következő Xbox tényleg doboz alakú lesz

Ragnar Volarus

Az Xbox Series X-szel a Microsoft szokatlan új dizájnt és komoly teljesítményt ígér. De erre 2020 karácsonyáig várnunk kell.

A The Game Awards díjátadón a Microsoft megragadta az alkalmat, hogy lerántsa a leplet következő generációs játékkonzoljáról, amelynek végre a nevét is elárulta, a készülék Xbox Series X-ként kerül piacra. A korábban Project Scarlettként emlegetett játékgéptől a vállalat komoly teljesítménynövekedést ígér a jelenleg kapható konzoljaihoz képest, az izmos gépet ráadásul egy szokatlan új dizájnba költözteti - és új kontrollerrel kiegészíti.

Bár a konzol műszaki paramétereiről nem bocsátkozott részletekbe a cég, a készülék már külsőre is alaposan átalakul, toronyszerű, rendkívül minimalista kialakítása a gyártó egyetlen korábbi modellre sem emlékeztet. Lényegében egy egyszerű fekete monolitról van szó, egyik sarkában egy diszkrét Xbox logóval, előlapján pedig egy az optikai lemezek fogadására szánt nyílással és egy darab USB-A aljzattal. A készülék kissé homorú teteje rácsos kialakítású, vélhetően az eszköz hűtéséhez - a torony persze a tévé környékén rendelkezésre álló hely függvényében fektetve is használható.

A masinában dolgozó perifériákról a Microsoft sajnos nem árult el új információkat, egy ideje mindenesetre már sejthető, hogy milyen hardver is dolgozik majd a készülékben. A nyáron kiszivárgott adatok szerint az új Xbox processzora a Flute kódnevű fejlesztésre épít, jó eséllyel nyolc darab Zen 2-es maggal, 1,6 GHz-es alapórajellel és 3,2 GHz-es turbóval. Amennyiben az információk hitelesek, a GPU a Navi 10 Lite egység lesz.

A Microsoft rendkívül bizakodó az új generációs konzol kapcsán, amelytől négyszeres teljesítménybeli előrelépést ígér az Xbox One X-hez képest - igaz az még nem derült ki egyértelműen, hogy ez alatt a GPU-s vagy CPU-s teljesítményt érti a cég.  

A kontroller is megújul: bár a változások itt nem olyan radikálisak, mint a konzol esetében, a D-Pad az Xbox Elite Series 2 Wireless Controllerből ismerős kialakítást veszi át, illetve a vezérlő közepén egy új gomb is megjelenik. Természetesen az új modell is használható lesz Windows 10-es rendszerekkel. A konzol visszafelé kompatibilis lesz az Xbox One tartalmakkal is, így a jelenlegi generációs játékkönyvtárnak sem kell majd búcsút inteni - a legújabb Xbox rajtját a cég 2020 ünnepi szezonjára ígéri, azaz arra még épp egy évet kell várni.

Címkék: Microsoft
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/87466/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?