Blogolj!

Darkneten árusított hamis pénzre csapott le az Europol

Ragnar Volarus

A razzia egy olyan bűnözői csoport felszámolását célozta, amelyet 26 ezer hamis euró bankjegy forgalomba hozásával gyanúsítanak. A hamis pénz összértéke 1,3 millió euróra rúg. De van itt minden más is. Kriptovaluta, drogok, fegyverek, dopping. Igazi polihisztor bűnbanda. A darknettől a kriptopénzen át a hamisításig minden van benne.

Hét európai országban tartottak összehangolt műveletet az országok rendőrségei. Harminchat házat kutattak át, 44 gyanúsítottat hallgattak ki, amelynek végén 11-et le is tartóztattak. A csoport a darkneten árusította a hamis pénzt. Az Europol szerint ez a második legnagyobb ilyen, darknetes csoport.

A razziák többségét Németországban végezték, itt 27 házkutatás zajlott. De voltak rendőri akciók Ausztriában, Franciaországban, Görögországban, Írországban, Luxemburgban és Spanyolországban is. A csoport Németországban működő bankjegynyomdáját is megtalálták a nyomozók. 

A lefoglalt hamisított pénz mellett a rendőrök drogokat, fegyvereket, a versenysportban használt doppingszereket, illegális gyógyszereket, hamis papírokat és virtuális valutát is foglaltak le. Erre szokták mondani, megpróbáltak több lábon állni.

A mostani razziához vezető nyomozást a portugál rendőrség egy júlusi akciója tette lehetővé. Akkor egy ötfős bandát és az általuk üzemeltetett bankjegynyomdát találtak meg a rendőrök.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/87612/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?