Blogolj!

Tízből nyolc felhasználó elfelejti a jelszavait

Ragnar Volarus

Nem egy jó arány. De ha azt nézzük mennyien használnak jelszókezelő programot, akkor még rosszabb a kép.  Merthogy ez utóbbi mindössze tízből hárman.

Bár ma már több cég kínál jelszómentes megoldásokat, a felhasználók többsége azért továbbra is "régimódi", és jelszót használ fiókjai védelmére.

Ezzel kapcsolatban végzett kutatást a HYPR, és nagyon meglepő lett a végeredmény. A megkérdezettek 78 százaléka azt válaszolta, hogy az elmúlt három hónapban legalább egyszer új jelszót kellett beállítani személyes fiókjához, mert elfelejtette a régit, és 57 százalékuk a munkahelyi fiókjánál is új jelszó beállítására kényszerült.

Az is kiderült, még mindig túl sokan esküsznek a digitális vagy papír alapú listára jelszavaik kezelésére. A felhasználók 65 százaléka valahová feljegyzi otthoni jelszavait, és csak harminc százalék telepített jelszókezelő programot erre a célra.

Amikor mégis frissíteni kell a jelszót, 49 százalék kis különbséggel ugyanazt a karektersort állítja be, mert így jobban meg tudja jegyezni. A legtöbben minden fiókjukhoz ugyanazt a jelszót használják, és csak 28 százalék állít be mindenhová mást.

A felhasználók 35 százaléka, vagyis több, mint egyharmada a jelszavait védetlen fájlokban, például Excel táblázatokban vagy szöveges dokumentumokban tárolja.

Azért ennél mindenképpen legyünk körültekintőbbek. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/87611/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?