Blogolj!

A tech-függőségről hallottál már?

Dorogi László

Ez nem csak holmi humbug, nagyon is létezik. Gondoljunk csak bele, mennyi ideig bírnánk ki a telefonunk nyomkodása, vagy a Facebook hírfolyam görgetése nélkül.

Fotó: Pixabay

Ma már nem titok, hogy az életünket szorosan körülölelő technológia - a telefonok, a számítógépek, a virtuális valóság, és így tovább - nagyon is addiktívan hatnak a szervezetünkre. Ha nem tudatosan használjuk ezeket az eszközöket, ha nem korlátozzuk a használatukat, akkor nagyon is káros hatást gyakorolnak ránk - mondta Szűts Zoltán médiakutató az M1 csütörtök reggeli műsorában.

A szakember szerint még soha nem fejlődött ilyen ütemben a technológia, mint napjainkban, ráadásul sokan kifejezetten tesznek is azért, hogy az emberek a technológia függői legyenek. Igen, többek között például a reklámgyártók és piaci szereplők, akik mindig, mindenhol a fülünkbe szeretnék duruzsolni, hogy vegyük meg termékeiket, szolgáltatásaikat.

A médiakutató szerint a családban és az iskolában is beszélni kell arról, hogy a különböző eszközöket - például az okostelefonokat - mikor és hogyan illik használni. Példaként azt hozta fel, hogy ha távol lévő szeretteinknek küldünk el egy fotót, az rendben viszont, ha már a szomszéd szobában lévő családtagunknak, barátunknak üzizünk, az káros.

Ha nem tudatosan használjuk a technológiát, személytelenné válhat az ünnep. Tudatos használattal viszont nagyban segíthető a kommunikáció, a társadalmi, családi kapcsolatok erősítése

- tette hozzá Szűts Zoltán.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88040/pics/lead_800x600.jpg
függőség,okostelefon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?