Blogolj!

Már nem elég egy telefonszám a Messenger használatához


A legnépszerűbb csevegőalkalmazás használatához az utóbbi években elég volt egy telefonszámmal regisztrálni. De vége a jó világnak, mostantól már csak facebookos fiókkal lehet.

A lépést még talán meg is tudná magyarázni a Facebook-tulajdonos Mark Zuckerberg, de az eljárás már megint nem volt felhasználóbarát. MErthogy nem szóltak róla előre, hanem az amerikai sajtó képviselői keresték meg őket, miután fény derült a módosításra.

Ekkor jött a hivatalos álláspont, miszerint a felhasználók elsöprő többsége amúgy is Facebook-fiókjával csatlakozott a Messengerre, így ők csak az egyszerűsítés kedvéért szűntették meg a telefonos regisztrálás lehetőségét. Érdekes módon 2015 nyarán a telefonszámos regisztráció bevezetésekor szintén az egyszerűségre hivatkoztak. 

Mostantól az új felhasználóknak tehát már kötelező lesz saját facebookos profilt készíteni, ha használni akarják a Messengert. A korábban telefonszámukkal regisztráló felhasználók esetében viszont (elvileg és egyelőre) nincs változás, azaz továbbra is cseveghetnek az alkalmazás segítségével. Bár ez sem teljesen igaz, mert egyes reakciókból tisztán látszik, hogy a telefonszámos ügyfelek egy részénél nem volt problémamentes az átállás.

Címkék: facebook, Messenger
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88138/pics/lead_800x600.png
facebook,Messenger
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?