Blogolj!

A javítás után is marad a hiba a Windows 10-ben


A keresősáv hibája nem újkeletű dolog, de a fejlesztő erről már korábban tudott, mégis benne hagyta a novemberi frissítésben.

A Microsoft hiába igyekszik, csak tolja maga előtt a problémákat, és minden igyekezete ellenére a Windows 10 v. 1909. sem éppen tökéletes javítócsomag. 

Nem egyszer fordult elő, hogy a javítás újabb hibákat okozott, de most már az is jellemző, hogy a régóta ismert hibák megmaradnak. Akkor végülis mit javít a javítócsomag? A kérdés jogos.

Az utóbbi csoportba eső egyik egyik legzavaróbb hiba a Fájlkezelőt érinti, amely egy új keresősávval egészült ki. Ezzel nem is lenne gond, a szolgáltatás igen hasznos. Lenne. Ha egy hiba nem fagyasztaná le a szoftvert. A probléma egyáltalán nem egyedi, több felhasználó is beszámolt róla, és sokan arra is panaszkodtak, hogy a jobb gombos technikával nem tudnak szöveget másolni a keresősávba.

Ami igazán cifra, hogy a a jelek szerint a Microsoft már az 1909-es változat kiadása környékén tudott a gondról. Minderre a Windows 10 20H1 Build 19013 egyik naplóbejegyzéséből derült fény, amit egy szemfüles tesztelő szúrt ki: a bejegyzés szerint a fejlesztő kijavított egy hibát, ami a Fájlkezelő keresősávját érintette.

Vagyis a Microsoft ismerte a problémát, és az október 29-én kiadott 1913-as tesztváltozatban orvosolta is. Ugyanakkor a november 12-én megjelent Windows 1 v. 1909-ben érintetlenül hagyta a bugot, sőt, az azóta megjelent kumultív frissítésekben se javította ki.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88192/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?