Blogolj!

Légitaxit indít az Uber


Bár több helyen betiltották, ahol maradhatott, ott bizony komoly tervekkel készül a jövőre az Uber. Olyannyira, hogy 2023-ban már az eget is meg akarja hódítani.

Az autómegosztó cég együttműködést jelentett be a kaliforniai székhelyű Joby Aviation nevű gyártóval. Közös terveik szerint rövidesen olyan elektromos repülőket állítanának üzembe, amelyek egyszerre négy utast szállíthatnak kis magasságban, rövidebb távolságokra. 

A Joby - amely tavaly komoly tőkeinjekciót kapott a JetBlue-tól és a Toyotától -, az első repülőgép-gyártó, akikkel frigyre lépett az Uber. A Joby gépeivel a légiutazások csendesek, energiatakarékosak és környezetkímélőek lehetnek, vagyis abszolut mértékben illeszkednek a legújabb közlekedési trendekbe.

Az elképzelések szerint sz első három nagyváros, amelyben az Uber légitaxijai üzembe állnak, Dallas, Los Angeles és Melbourne lesz. A próbarepülések jövőre indulnak.

Azonban azzal is számoljunk, hogy nem lesz olcsó mulatság a levegőben történő Uber-ezés. Egy harminc kilométeres légiút várhatólag száz dollárba fog kerülni, ami némileg csökkentheti a lelkesedést. 

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88232/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?