Blogolj!

Egyértelműen a Windows 10-é a trón

Ragnar Volarus

Öt éves idén a Windows 10, amely végre elfoglalta trónját és a világ elsőszámú asztali platformja lett. Persze nem volt ez egy diadalmenet, de csakis a végeredmény számít. 

2019-ben 40,90 százalékkal kezdte az évet a Win10, majd következett egy kis visszaesés, 40,30%-ra. Aztán ahogy közeledett a Windows 7 támogatási időszakának vége, ez a szám elindult felfelé, és novemberben már 54,30 százaléknál járt. Az esztendőt pedig 54,62 százalékkal zárta. Ennek egyenes következménye volt a Windows 7 népszerűségének hanyatlása, amely 37,19 százalékról indult, és az évet 25,64 százalékkal zárta.

A Microsoft kevesebb, mint két héten belül hivatalosan beszünteti a régi rendszer, azaz a Win7 támogatását, úgyhogy az arányok változása a közeljövőben felgyorsulhat. Az viszont szinte garantált, hogy sok rendszeren a határidő lezárultával is a Windows 7 fut majd, ami nem egy túl biztonságos megoldás. 

Ahogy az is biztos, hogy akik váltanak, azok a Windows 10-et választják, így a Microsoft vezető operációs rendszerének növekedése 2020-ban is töretlenül folytatódik.

Címkék: Microsoft, Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88475/pics/lead_800x600.jpg
Microsoft,Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?