Blogolj!

Így cselezi ki a Huawei Amerikát

Ragnar Volarus

Továbbra sincs teljeskörű megállapodás Kína és az Egyesült Államok között kialakult kereskedelmi tevékenységre. Ennek egyik legnagyobb vesztese a Huawei hiszen az USA megtiltotta a kereskedelmet az ottani cégek és a kínai gyártó között. Ami persze az amerikai cégeknek sem okoz maradéktalan örömöt. 

Az ügyben csak részletmegoldások születtek, a Huawei mobilos részlege azonban emiatt nem állhat le a munkával. De továbbra sincs megállapodás, sőt egyáltalán bármi közeledés az ügyben, hogy újra partnerségbe léphet-e a Google-lel, vagy sem.

Ezért a Huawei most tett egy érdekes és rafinált lépést. Legutóbbi mobilja Androiddal ugyan, de Google-szolgáltatások nélkül került a piacra. Egy korábban megjelent típuson végeznek egy kis vérfrissítést. A Google támogatása ugyanis modellszámhoz kötött, ami nem változik, ha egy már megjelent terméket frissítenek fel valamelyest, és voilá, máris megszületett a P30 Lite New Edition.

Persze nem csak a neve változott a kicsikének, ennél nagyobban gondolkodnak a Huaweinél. Az eredeti, 2019 elején piacra került P30 Lite-tal szemben a New Edition elnevezést kapott mobil 4 helyett 6 GB-nyi RAM-mal üzemel, illetve a maximális tárhelyet is emelték, 128 GB-ról 256-ra. Ezeken kívül a két mobil a külsőt és a belsőt tekintve teljesen azonos, ugyanis sem a dizájnon, sem a választható színeken nem változtattak, miközben a lapkészlet, a kijelző és a kamera is érintetlen maradt. A P30 Lite New Edition január 15-én már elérhetővé is válik az Egyesült Királyságban, 300 fontos, azaz forintba átszámolva nagyjából 115 ezer forintos áron.

Persze ez a módszer csak ideig-óráig működhet, de addig is talpon és a nyugati piacon maradhat a Huawei.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88863/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?