Blogolj!

Kedden nyugdíjba vonult a Windows 7


A Windows 7 kedden, azaz tegnap megkapta az utolsó frissítéseket, és ezután hivatalosan nem támogatott rendszernek tekinthető.

Fotó: neteffect.com

A hír szomorú, de kicsit aggasztó is egyúttal, mert a PC-k több mint egynegyede még mindig ezt az operációs rendszert  futtatja, és mostantól a biztonsági javítások hiánya miatt az ilyen rendszerek csábító célpontjai lehetnek a hekkereknek.

Ugyanakkor ha nagyon ragaszkodunk a Windows 7-hez, attól nem biztos, hogy a kiberbűnözők áldozataivá válunk. Jól beállított és frissen tartott biztonsági szoftverekkel, a megbízhatatlan forrásból származó tartalmak elkerülésével, és az olyan cégek, mint az 0patch mikrojavításainak telepítésével sokat tehetünk biztonságunkért, és megnehezíthetjük a rosszakarók dolgát.

A NetMarketShare decemberi adatai szerint a Windows 7 még mindig a második legelterjedtebb asztali operációs rendszer a maga 26,64 százalékával, és a szám az elkövetkező hónapokban is csak lassan fog csökkenni, mert a nagyvállalatok számára az átállás a Windows 10-re időigényes és drága feladat.

A Windows 7 is nagyon sokáig itt lesz még velünk, elég csak arra gondolnunk, hogy a Windows XP még mindig 1,16 százalékos piaci részesedést mondhat magáénak. 

Címkék: Windows
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88922/pics/lead_800x600.png
Windows
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?