Blogolj!

Plasztikai sebészhez megy a Facebook

Dorogi László

Mark Zuckerberg még a tavaly tavasszal zajló Facebook-konferencián jelentette be, hogy hamarosan ráncfelvarráson esik át a közösségi portál. Nos, úgy fest, hogy ez hamarosan tényleg bekövetkezik.

Fotó: Pixabay

A Facebook-vezér tavaly sok-sok változást belengetett a közösségi portállal kapcsolatban, például azt is, hogy ők bizony soha többé nem lesznek rosszfiúk és nem élnek vissza senki személyes adataival. Bármennyire is igyekeztek, azóta is ütötték fel fejüket kisebb-nagyobb botrányok, mindenesetre van, amihez tényleg tartják magukat.

Most akkor jó útra tér a Facebook?

Úgy fest, végre Mark Zuckerbergék is belátták, hogy ami mostanáig Facebook néven élt és működött, az így és ebben a formában többé nem működhet tovább. Hogy miért tartott ilyen sokáig, hogy becsapódjon ez a fontos felismerés a nagykutyák koponyájába, hogy miért kellett előbb több adatkezelési, adatlopási és kémbotránynak kirobbania, az nagyon jó kérdés, mindenesetre most talán tényleg új - és biztonságosabb - vizekre evezhet az egyik legnépszerűbb közösségi platformjának hajója.

Zuckerberg akkor egy sokkal világosabb, gyorsabb, egyszerűbben áttekinthető és kezelhető Facebookot ígért, aminek úgy tűnik, idén tavasszal jön el az ideje. A közösségi portál random felhasználókat már fel is kért "az új Facebook" tesztelésére, ami valahogy így fog kinézni:

Fotó: androgeek.hu

Mint látható, a jelenlegi felület helyett egy jóval letisztultabb, puritánabb verzió szabadulhat rá facebookozók millióira és sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak majd a sztorik, amelyek inkább a Messengerre és az Instagramra voltak eddig jellemzőek. Igazság szerint, azok számára, akik eddig jobbára telefonról facebookoztak, nagy különbséget nem jelent majd az új PC-s felület, azoknak viszont szokniuk kell majd egy darabig, akik messze elkerülték az okostelefonok világát.

Az új dizájn a hírek szerint néhány héten belül élesedhet, kíváncsian várjuk, valóban ez lesz-e a végleges változat.

Címkék: facebook
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/88997/pics/lead_800x600.jpg
facebook
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?