Blogolj!

Kolozsvári futballcsapatba fekteti pénzét a Tesla leányvállalata

Dorogi László

Nem megy manapság rosszul a CFR Cluj labdarúgó-csapatának. A kolozsvári gárda tavaly megnyerte az elsőosztályú román bajnokságot, az Európa-ligában pedig a Serie A-ban megállíthatatlanul menetelő Laziót és a francia Rennes-t megelőzve, a csoportgyőztes Celtictől mindössze egy ponttal elmaradva jutott tovább kvartettjéből.

Fotó: CFR Cluj

A sorsolás nem kedvezett a Clujnak, a legjobb 32 között a sorozat "egyeduralkodójával" a Sevillával kell megküzdeniük, teljesítményükkel viszont nemcsak európai, hanem világviszonylatban is felhívták a figyelmet magukra.

Most például Elon Musk Teslájának az egyik leányvállalata szállna be a kolozsvári fociba és a következő három évben 27 millió eurót fizetne, amennyiben sikerülne a csapatnak minden évben az európai kupaporondon csoportkörbe jutnia. Nemcsak az amerikai cég lát izgalmas befektetési célpontot a CFR-ben, a nem régiben napvilágot látott hírek szerint a kínai mobilgyártó óriás Huawei is szívesen invesztálna a kolozsvári fociba.

A hírek szerint a klub kettő plusz egy évre szóló szerződést fog kötni az American Electric Visionary Aircrafts-cal, ezt a céget 2017-ben hozta létre a Tesla és a BMW Rolls-Royce dróngyártás céljából. A vállalat egyébként azon is dolgozik, hogy a városi közlekedést a jövőben teljesen elektromos alapokra lehessen helyezni, a nevükhöz köthető a repülő autók ötlete is.

"Jövő héten fogjuk aláírni a szponzori szerződést a drónokat gyártó céggel. A szerződés értelmében 27 millió eurót fizetnek nekünk, hétmilliót idén, kilenc milliót jövőre és 11 milliót az utolsó évben. A szerződés feltétele, hogy a csapat mindhárom idényben bejusson valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe"

- erősítette meg közleményben a híreket a CFR. Amennyiben létrejön a megállapodás, a kolozsvári futballstadiont is átnevezik EVA Arénára a jövőben.

A kolozsvári csapat jelenleg 44 ponttal vezeti a román bajnokságot és az előző két idényben egyaránt bajnoki címet tudtak szerezni.

Címkék: drón, Tesla
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/89111/pics/lead_800x600.jpg
drón,Tesla
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?