Blogolj!

A Vodafone sem kér a Facebook-valutából

Ragnar Volarus

Lassan elfogynak Zuckerberg tervezett kriptovalutája mögül a támogatók. A PayPal, a Mastercard, a VISA, az eBay, a Stripe, és a Mercado Pago után most a Vodafone is kihátrált a projektből.

Talán a Facebook tulajdonosa lassan rádöbben, hogy rohadtul nem (volt) kifizetődő a felhasználók adatainak nem megfelelő védelme, az állandó nyomonkövetés és minden rossz amit felróhatunk a közösségi portálnak. Mert szinte biztos, hogy nagyban hozzájárul a bizalom csökkenéséhez, és a világ minden tájáról érkező hatósági támadásokhoz. Na meg az sem elhanyagolható, hogy rendkívül könnyű pénzmosást tenne lehetővé. Egyelőre nagyon nem világos, hogy a Libra miként tudna világszerte törvényesen működni, mert már a koncepciójánál fogva sem igazán kompatibilis egyes pénzügyi szabályozásokkal.

Persze Zuckerberg állítja, a Libra iránt továbbra is óriási a vállalatok részéről az érdeklődés, állítólag jelenleg olyan 1500 cég próbál csatlakozni a mögötte álló szervezethez. De szinte biztos, hogy egyik sem akkora mint a Vodafone, akik a legfrissebb lelépők, noha a Libra Association alapító tagjai közé tartoznak.

A Vodafone illedelmes és szűkszavú tájékoztatása szerint nem zárja ki a Librát igazgató szervezettel való jövőbeli együttműködést, azonban egyelőre az M-Pesa mobilos fizetési szolgáltatására kíván fókuszálni, ki kívánja terjeszteni a jelenleg támogatott, hat afrikai országon túlra is.

A mobilcég lelépése komoly presztízsveszteséget jelent a Facebook kriptovalutája számára: a legnagyobb cégek fokozatos kihátrálása nem vet jó fényt a Librára. Így pedig a hatóságok gyanúja csak erősödik, a további potenciális partnerek száma viszont csökkenhet. 

Címkék: facebook, Libra
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/89396/pics/lead_800x600.jpg
facebook,Libra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?