Blogolj!

Soros György Mark Zuckerbergen köszörüli a nyelvét

Dorogi László

A spekuláns azért ment neki a Facebook alapítójának, mert szerinte összejátszanak Donald Trumppal, így pedig az amerikai elnököt újra meg fogják választani. És ez Sorosnak nagyon fáj.

Fotó: Neon Nettle

Akadnak olyan dolgok, amelyekbe még Soros Györgynek sem sikerül beleütnie az orrát. Ilyen például a legnagyobb közösségi portál, a Facebook ügye is. Hiába hadakozik kitartóan a bácsi a közösségi portál fejeseivel, sehogy sem tud fogást találni rajtuk. És ez szemmel láthatóan nagyon rosszul esik neki.

Soros a The New York Times hasábjain arról értekezett pénteken, hogy a lehető leggyorsabban el kellene távolítani a jó öreg Markot a Facebook éléről, mert az nagyon-nagyon csúnya dolgokat művel. Például megválasztatja Donald Trumpot, aki Soros szemében maga az ördög. Vagy még annál is rosszabb.

A milliárdos felszólította hát a másik milliárdost, hogy legyen szíves távozni saját cége éléről, ugyanis ahogy fogalmazott, a Facebook politikai hirdetésekkel kapcsolatos döntései egyértelműen Donald Trump érdekeit szolgálják.

"Úgy gondolom, hogy Trump és a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg rájöttek, hogy érdekeik összhangban vannak, így az elnök nyeri a választásokat, Zuckerberg úr pedig pénzt keres"

- lamentált Soros, aki egyébként nemcsak Zuckerberget, de a Facebook komplett vezetését is eltakarítaná az útból, hogy a szája ízének megfelelően alakuljanak az amerikai választások. Gyuri bácsi nem rejti véka alá: ha másképp nem megy, kényszeríteni kell a Facebook-fejeseket a távozásra.

"Csak egy alapelvet követnek: a profit maximalizálása a fontos, a következményektől függetlenül. Így vagy úgy, de nem szabad őket a Facebook vezetésében hagyni"

- jelentette ki.

Mindenesetre érdekes, hogy éppen ő papol a profit maximalizálás dolgairól, de mit értünk mi az üzlethez, ugye. Soros nem először osztott ki verbális gyomrost Mark Zuckerbergnek, legutóbb a davosi Világgazdasági Fórumon - tudják, ahol Greta Thunberg is osztogatta az eszét - kritizálta a Facebookot azért, mert összejátszik Trumppal.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/89828/pics/lead_800x600.jpg
Egyesült Államok,facebook,Mark Zuckerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?