Blogolj!

Döbbenetes számú kamuprofilt töröl naponta a Facebook

Dorogi László

Mark Zuckerberg a müncheni biztonságpolitikai konferencián tartott beszédet, amelyben kiemelte, nem a közösségi média miatt válnak megosztottá a társadalmak és az emberekhez eljutó hírek és vélemények is sokszínűek.

Fotó: Getty Images

A kijelentést persze kezelhetjük fenntartásokkal, ugyanis a közösségi média vezére saját cégadataira alapozva tette ezeket a megállapításokat, mindenesetre úgy fest, tényleg tanul korábbi hibáiból a Facebook. Persze, van még hová fejlődni, de Zuckerberg elmondta, naponta átlagosan egymillió kamuprofilt ritkítanak ki a közösség portálról, hogy megakadályozzák a hamis információk áramlását.

Mint mondta, harmincötezer emberük dolgozik azon, hogy megakadályozzák a különböző dezinformációs műveleteket és nagyon sokat fejlődtek a demokratikus döntések külső befolyásolásának elhárításában. Zuckerberg kiemelte, az utóbbi napokban két nagyszabású fake news-akciót is megakadályoztak, az egyik Oroszországból indult volna és Ukrajnát hozta volna kellemetlen helyzetbe, míg a másik Iránból terjedt volta és az amerikai felhasználókat vezette volna félre.

Jól mutatja eredményeiket és fejlődésüket a tavalyi európai parlamenti választás, amely probléma nélkül zajlott le, úgy, hogy senkinek sem sikerült beavatkoznia manipulatív módon a kampányba - húzta alá a Facebook-főnök. Kiemelte azt is, hogy nem az a kérdés, kell-e szabályozni a közösségi platform felelősségét a felületein megjelenő tartalmakkal kapcsolatban, hanem az, hogy milyen szabályozási modellt kell alkalmazni.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/90520/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,facebook,Mark Zuckerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?