Blogolj!

Nem kér az EU a Facebook szabályozási javaslataiból


Nem a közösségi média miatt válnak megosztottá a társadalmak, és az sem helytálló megállapítás, hogy a közösségi média révén csökken az emberekhez eljutó hírek és vélemények sokszínűsége – mondta Mark Zuckerberg az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián

Eddig két modell alakult ki, az egyik a hagyományos sajtóra, köztük a nyomtatott újságok működésére szabott modell, amelyben a tartalmat megjelentető vállalat felelőssége igen széleskörű, a másik modell pedig a távközlési szektorban jött létre, ahol a szolgáltatót, például a telefontársaságot nemigen lehet felelősségre vonni azért, hogy milyen tartalmakat, adatokat áramoltatnak a felhasználók a hálózatain, mondta.

A Facebook esetében olyan szabályozási rendszert kellene kidolgozni, amely a két eddigi megoldás között helyezkedik el – mondta Mark Zuckerberg, aki első alkalommal vett részt a világ legfontosabb biztonságpolitikai fórumaként számon tartott MSC-n.

A tanácskozás után  Zuckerberg Brüsszelbe ment, ahol arról próbálta meggyőzni a szabályozókat, hogy olyan törvényeket hozzanak, amik a Facebook számára kedvezőbbek az eddigieknél, a következő napokban ugyanis egy sor olyan törvény kerül napirendre, melyek nagyban érintik a közösségi oldalt is.

Thierry Breton, az EU digitális gazdaságért felelős biztosa úgy nyilatkozott, a Facebooknak kell Európa szabályaihoz alkalmazkodnia, nem pedig fordítva. Szerinte a felvázolt megoldások nem elegendők, és emlékeztetett arra, hogy a közösségi oldal dominanciájáról szóló kérdésekről például egyáltalán nem esik benne szó. Vera Jourova, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa is hasonlóan nyilatkozott a találkozóról. Nyilatkozatában kiemelte, hogy a Facebook nem háríthatja másokra saját felelősségét, a vállalatnak és Mark Zuckerbergnek el kell dönteniük, milyen értékeket kívánnak előtérbe helyezni.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/90733/pics/lead_800x600.jpg
Brüsszel,facebook,Mark Zuckerberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?