623-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Újabb öt, idős, krónikus beteg hunyt el, vagyis a halálos áldozatok száma immár 26 fő.
Blogolj!

Lecsapott a Facebook a koronavírusra rárepülő csalókra


A világban egyre nagyobb a pánik a koronavírus-járvány miatt, amit az álhírek és a Facebookon megjelent csalók csak tovább rontanak. Éppen ezért döntött úgy a vállalat, hogy keményen odacsap az ebből a helyzetből nyerészkedni vágyóknak.

Az intézkedés részeként a Facebook új szabályozást vezet be, amely a koronavírussal kapcsolatos hirdetésekre irányulnak, ezzel kiszűrhetőek lesznek a kamu ígéretek és járvánnyal szemben, mit sem érő termékek.

A Facebook előtt már egy másik óriásvállalat, az Amazon is kemény lépéseket tett: azonnal letiltotta azoknak a termékeknek az árusítását, amelyekről azt állították az eladók, hogy képesek végezni a koronavírussal.

A Facebook mostani bejelentése szerint a cég kitiltja a platformjáról azokat a hirdetéseket, amelyekben egy termékről vagy módszerről azt állítják, hogy képesek meggyógyítani a koronavírussal megfertőződött személyeket, vagy hatékony védelmet biztosítanak a vírus ellen.

A döntés természetesen a Marketplace-re is vonatkozik.

A Facebook néhány hete már bejelentette, hogy mind a közösségi oldalról, mind az Instagramról törlik a koronavírussal kapcsolatos álhíreket és félrevezető információkat.

(Borító: dazeinfo.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/90975/pics/lead_800x600.jpg
facebook,koronavírus,közösségi média
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?