Blogolj!

Nem, a Pokémon GO mobiljáték miatt sem szabad kimenni

Ragnar Volarus

Olaszországban tort ül a hülyeség. Az emberek tojnak a kijárási tilalomra, most éppen egy idióta elment Pokémonra vadászni.

A Pokémon GO még 2016-ban forradalminak számított, hiszen képes volt kimozdítani az alapvetően ülő életmódra berendezkedett gamereket is a szabadba, akik a telefonképernyőt bámulva vadászhattak Pokémonokra. Bármennyire is hihetetlen, vannak akik még ma is játszanak vele és a koronavírus-járvány sem akadályozza őket a vadászatban.

Pedig maga a Niantic - a program gyártója - a kialakult helyzetre való tekintettel megváltoztatta kicsit a Pokémon GO mechanikáit, hogy a lakásban tartsa a játékosokat. Olaszországban, ahol a második legtöbb fertőzött - és a legtöbb halott - van a világon, már kijárási tilalom van érvényben, ez viszont nem nagyon érdekelte ezt az olasz férfit és kislányát. Mit érdekelte a "felelős" édesapát, hogy csak nagyon indokolt esetben szabad elhagyni a lakást - kutyasétáltatás, bevásárlás -, de egy pokémon begyűjtése kicsit sem tartozik ebbe a kategóriába.

Aki viszont indokolatlanul tartózkodik az utcán, azt a rendőrök megbírságolják. Erről az a férfi is meggyőződhetett, akit a rendőrök a lányával Pokémon GO-zás közben csíptek el, és nem nagyon hatotta meg őket, hogy egy különleges pokémon levadászása a céljuk. 

Ezért mindenkinek azt javasoljuk aki még játszik ezzel a játékkal, hogy akkor is maradjon otthon, ha épp egy nagyon ritka pokémon tűnt fel a közelben. Nálunk még nem büntetnek a rendőrök, de ettől még legyünk észnél.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/92192/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?