Blogolj!

Meztelenkedő férfi miatt változik Norvégiában a távoktatás

Ragnar Volarus

A koronavírus-járvány miatt világszerte beindult a távoktatás, az iskolák pedig különböző szoftverekkel és megoldásokkal igyekeznek átadni a tudást a gyerekeknek. Pont ezt ne használta volna ki egy beteg idióta?

Egy norvég iskola a Whereby-t használja a távoktatáshoz, amihez a megfelelő link birtokában bárki csatlakozhat. Persze ideális esetben csak a diákok férnének hozzá a digitális tanteremhez a link ismeretében, de ebben az esetben egy férfi kitalálta a linket, és meztelenül mutatkozott a diákok előtt. Egy szakértő elmondta, nem egyedi eset, hogy bizonyos emberek linkeket próbálgatnak, hátha bejutnak valahova. Most is ez történt. 

Az oslói iskola most már nem használ videóhívást az oktatáshoz, ami persze komoly hátrányt jelent. Bár várhatóan átállnak valami másik platformra, hogy a kívánt folytatódjon az oktatás.

Mert például a Magyarországon több iskolában is használt Discordon nem lehet ellenőrizni, hogy a diákok mit csinálnak az óra közben. Ellenben videóhívás mellett valamennyivel könnyebb kiszúrni a figyelmetlen diákokat.

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/92514/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?