Blogolj!

Ezzel a pofonegyszerű módszerrel tisztítsa a telefonját


A koronavírus-járvány idején nemcsak a kézmosás nagyon fontos, hanem az is, hogy a rendszeresen használt tárgyainkat is, mint például a telefonunkat is rendszeren tisztán tartsuk, hiszen hiába mosunk 10 percenkén kezet, ha a telefonunk tele van bacikkal.

Na, most ennek a problémának a kiküszöbölésére készített egy remek kis videót a BBC, mely alapján akkor sem pánikba esnünk, ha éppen nem kapni sehol valami spéci tisztítószert, ugyanis a művelethez nem kell semmi más csak szappan meg víz. 

A tisztítás előtt kapcsoljuk ki a készüléket, majd vegyük ki a tokjából. Miután a különböző, agresszív vegyszerek kárt tehetnek a telefonunk felületén a tisztításhoz elegendő a kézmosásnál is bevált szappan.

Ha ez megvan, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy benedvesítünk egy mikroszálas - vagy ami épp kéznél van - kendőt szappanos vízzel, majd azzal alaposan töröljük át telefont, persze ügyelve arra, hogy a nedvesség ne kerüljön be a nyílásokba. Végül ugyanezt a mozzanatot ismételjük meg száraz kendővel is.

A videóban szerepelő Dr. Lena Ciric mikrobiológus szerint a szappanos víz hatásosan távolítja el a telefon felületéről a baktériumokat és a vírusokat.

(Borító: telesoldiario.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/93131/pics/lead_800x600.jpg
koronavírus,mobil,tisztítás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?