Blogolj!

További egy évig büntetésben az USA-ban a Huawei

Ragnar Volarus

Donald Trump amerikai elnök 2021 májusáig meghosszabbította a Huawei-jel szemben alkalamzott kereskedelmi szankciókat, így a kínai gyártó továbbra sem vásárolhat amerikai termékeket és szolgáltatásokat.

Hiába reménykedett enyhítésben a Huawei, újabb egy évvel meghosszabbították a szankciókat, ami jelentősen csökkenti a gyártó mobiljainak versenyképességét a Kínán kívüli piacokon.

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma egy évvel ezelőtt helyezte exporttilalmi listára a vállalatot, amely azóta nem telepítheti új okostelefon-modelljeire a Google mobilalkalmazásokat.

A bejelentés kapcsán a Huawei Technologies Hungary az alábbi közleményt adta ki:

"A döntésnek nincs jelentős hatása a Huawei üzletvitelére, a vállalat továbbra is arra törekszik, hogy minél inkább függetlenítse magát az Amerikai Egyesült Államoktól, s Európából, Ázsiából kerüljenek ki a beszállítói. Ugyanakkor a Huawei kész bármikor újra együttműködni az amerikai technológiai partnereivel. Az Entity List leginkább az amerikaiakat érinti hátrányosan, őket szorítja ki a globalizáció által biztosított minőségi és árbeli előnyökből, továbbá jelentős gazdasági károkat okozott azoknak az amerikai vállalatoknak, akik együttműködtek a Huawei-jel."

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/94859/pics/lead_800x600.jpg
google,Google Play,Huawei
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?