Blogolj!

A Netflix visszatér a csúcsminőséghez


Na persze nem a tartalomgyártás terén, hiszen azzal eddig sem volt, a szolgáltatásaik nyújtotta eredeti minőségéhez térhetnek vissza.

Ha emlékszünk még, márciusban arra kérte az EU az internetes tartalomszolgáltatókat, - így a Netflixet és a YouTube-ot is, - hogy vegyenek vissza a szolgáltatásaikon folyó adatmennyiségből a szélessávú internethálózatok terheltsége miatt.

Természetesen erre is a koronavírus-járvány miatt volt szükség, csak úgy, mint az utóbbi hónapok szinte összes fontosabb intézkedés esetében is. A tartalomgyártók felé irányult kérés érthető is volt, hiszen a járvány miatt sokkal több időt töltöttek otthon a falhasználók, ebből adódóan pedig a megszokottnál jóval több tartalmat is kezdtek el fogyasztani, mint korábban. Erre pedig még az is rájött, hogy a netes kapcsolattartás módjai is népszerűbbé váltak, a digitális oktatásról már nem is beszélve. Egyszóval úgy zabáltuk a netet, mint még soha.

Na, de ez szerencsére lassan kezd a múlt lenni, hiszen egyre több országban lépnek életbe a különféle lazítások, - köztük Magyarországon is, - ebből adódóan pedig nagyon úgy tűnik, a Netflixnek sem kell tovább visszafognia magát.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis Európában ismét nézhetővé válnak az akár 4K HDR minőségű videók is, a 15Mb/s sebesség mellett.

A karantén alatt az eredeti 15 Mb/s bitsebességet 7,62 Mb/s-ra vették vissza. Azzal viszont számolnunk kell, hogy nem minden európai országba jut el egyből a javulás, így lehet, hogy nekünk még várni kell. 

(Borító: bangkokpost.com)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/94945/pics/lead_800x600.jpg
internet,koronavírus,net,Netflix
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?