Blogolj!

Félmilliárd dolláros büntetést kapott a trükköző Apple

Ragnar Volarus

Megfizet az Apple a mesterségesen belassított készülékek botránya miatt. Persze ha szigorúan nézzük, még így is olcsón megúszták.

A Law360 írása alapján a vállalat ellen indított csoportos fogyasztóvédelmi perben megegyezés született az iPhone-vásárlókat képviselő ügyvédi iroda és az Apple között, a jelenlegi tervek szerint decemberben válhat papíron is véglegessé az üzlet. A megegyezés keretében az Apple összesen 500 millió dollár, olyan 164 milliárd forint kártérítést fizet majd az olyan iPhone SE, 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 és 7 Plus mobilok egyesült államokbeli vásárlóinak, akik a processzorlassítási praktika kikapcsolhatóvá válása előtt vettek a fentebb említett mobilokból.

A vásárlók annyira nem lesznek kisegítve, tekintve fejenként 25 dollár, megközelítőleg 8200 forintnyi kártérítést kaphatnak a vevők.

A tö9rténet röviden annyi, hogy az Apple készülékeire kiadott 2017 januári iOS 10.2.1 rendszer az akkumulátor teljesítményének folyamatos csökkenésével párhuzamosan automatikus visszavette az iPhone mobilok processzorainak az órajelét. A készülékek pedig érthető módon csúnyán belassultak. Értelemszerűen a vevők azt gondolták, hogy telefonjuk már elavult, ideje újat venni. Naná, hogy egy újabb Apple készüléket. Pedig elég lett volna egy akkucsere is.

A trükközésre 2017 decemberében derült fény, az USA-n kívül többek közt Franciaországban is eljárás indult miatta az Apple ellen.

Címkék: Apple
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/94997/pics/lead_800x600.jpg
Apple
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?