Blogolj!

Rasszista reklám miatt mentegetőzik a Volkswagen

Ragnar Volarus

Igazi tisztességtelen barmok ülnek a német autógyártó vezető pozícióiban. Az elcsalt környezetvédelmi tesztek, az elektromos autóik hibái után most még rasszisták is. Szép munka!

A Volkswagen visszavont egy rasszistának ítélt hirdetést, majd sűrű bocsánatkérések közepette a vállalat Instagram-oldalán közzétett videót is eltávolították. Kivizsgálják, miként készülhetett a cég pénzén ilyen reklám – közölte az Euronews. Késő bánat, eb gondolat. 

Persze kellő mértékben idióták voltak, így megérdemlik az újabb támadást, hiszen a kifogásolt filmben egy fehérbőrű kéz lökdös ide-oda egy sötétbőrű embert a cég autója előtt, majd belöki egy Petit Colon (Kis gyarmatosító) nevű bárba. Ráadásul a reklám végén a „Der neue Golf” betűiből először a néger (NEGER) szót lehetett kiolvasni. Ez márt a hülyeség emelt szintje.

A cég kereskedelmi alelnöke szerint „kétségtelen, hogy a videó rossz, és „sértő minden jóízlésű ember szemében”. Jürgen Stackmann azt mondta: szégyellik magukat érte, nem tudnak magyarázatot adni rá.

Alig pár napja, hogy a VW alkut kötött a német bírósággal: a cég 9 millió eurót fizet, hogy ne vizsgálják tovább az elnök és a vezérigazgató szerepét a 2015-ben kirobbant dízelbotrányban. Ezt többen úgy értelmezték, a csúcsvezetők a cég és a dolgozók pénzén úszták meg a felelősségre vonást, és valljuk be, ebben lehet némi igazuk.

Címkék: Volkswagen
https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/95196/pics/lead_800x600.jpg
Volkswagen
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?