Az ötös lottó nyerőszáma
3 (három), 62 (hatvankettő), 71 (hetvenegy), 77 (hetvenhét), 78 (hetvennyolc). Joker: 905876
Blogolj!

Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyag hulladékot Belgiumban


Egy nem éppen hétköznapi módszerrel tüntetnék el a belgák a műanyag hulladékot a környezetvédelmi területeikről, a cél érdekében ugyanis óriásporszívót alkottak meg a szakembereik.

Beszámolók szerint belga mérnökök létrehoztak egy óriásporszívót, amellyel több millió darab, kézzel nem begyűjthető műanyagszemetet terveznek eltávolítani egy környezetvédelmi területről Antwerpen térségében.

Erre pedig igen csak nagy szükség lenne, ugyanis a holland kikötővárosnál elterülő szikes, mocsaras Galgeschoor természetvédelmi területen éveken át felgyülemlett a Scheldt folyó menti városokból és ipari üzemekből származó szemét. A kikötői hatóságok tavaly versenyt hirdettek a veszélyeztetett madárfajok által lakott térség szennyezésmentesítésére.

A befutó pedig egy Nul-o-Plastic nevű hatalmas porszívó lett, amelyet a Jan De Nul Group tengeri infrastruktúra vállalat környezetvédelmi részlegének mérnökei terveztek és készítettek el. A gép gumikerekei nem sértik fel a talajt és szívórendszerét is úgy tervezték, hogy ne tegyen kárt a növényekben.

Mintegy 7,5 tonna műanyagdarabkát akarnak eltávolítani vele a térségből. A szerkezet első tesztelését még ebben a hónapban befejezik.

Európában jelenleg a műanyaghulladéknak csak kevesebb mint egyharmadát hasznosítják újra.

(Borító: Port of Antwerp)

https://tech.blogstar.hu/./pages/tech/contents/blog/101207/pics/lead_800x600.jpg
Belgium,hírek,műanyag hulladék,óriásporszívó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?