Blogolj!
Európai űrközpontot épít a NATO

Európai űrközpontot épít a NATO

2020.10.22. | Tündi

A NATO új, védelmi és kommunikációs feladatokat szolgáló űrközpontot épít ki Németországban azzal a céllal, hogy ellensúlyozza Kína és Oroszország világűrbe telepített, biztonsági és gazdasági fenyegetést is magában foglaló műholdas rendszereit.

Tovább
Elindult a magyar Facebook Társkereső

Elindult a magyar Facebook Társkereső

Tovább
Hadat üzen a Facebook az antiszemitizmusnak

Hadat üzen a Facebook az antiszemitizmusnak

Tovább
2020.07.23.
Ahogy arról már mi is írtunk korábban, Kína is kéri a maga részét az űr meghódításából, nem is vesztegette sokáig az időt, ugyanis csütörtökön útnak indította Mars-szondáját a dél-kínai Hajnan-szigeten lévő Vencsang felbocsátóközpontból.
2020.07.20.
A háromdimenziós univerzumtérkép hatéves kutatás és elemzés eredménye.
Ragnar Volarus
2020.07.20.
Elindult a világűrbe az első arab Mars-misszió Japánból hétfő reggel; a projektvezető azt mondta, hogy minden a terv szerint halad.
Címkék: Mars
Pintér M. Lajos
2020.07.18.
A techóriás ígéri, nem ad teret többé a koronavírus-járványra vonatkozó összeesküvés-elméleteknek. Már eddig is 200 millió reklámot távolítottak el a Covid 19-cel összefüggésében.
Ragnar Volarus
2020.07.17.
A magyar Puli Space Technologies űrtechnológiai vállalat csapata hozta el a NASA “Honey, I Shrunk the NASA Payload” kihívás holdi erőforrások kategóriájának fődíját.
Címkék: NASA
Ragnar Volarus
2020.07.17.
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott csütörtökön a Twitter elleni szerdai hackertámadás vizsgálataiba.
2020.07.15.
Elég komoly büntetést úszott meg az óriásvállalat, miután az Európai Unió Bírósága szerdán hatályon kívül helyezte az Európai Bizottságnak egy, az ír adóügyekkel összefüggő Apple ellen hozott ítéletét. Az új döntés értelmében a cégnek nem kell visszafizetnie Írországnak a tiltott állami támogatás miatt kiszabott 13 milliárd eurós bírságot.
Kálovics Tibor
2020.07.14.
A Check Pont kiberbiztonsági cég újabb 11 olyan alkalmazást azonosított, ami a Joker nevű kártevő egy új variánsát tartalmazza. Az ezeken az alkalmazásokon keresztül tevékenykedő kártevő komoly összegekkel károsíthatja meg a felhasználókat.
Címkék: adathalász, Android
2020.07.12.
Kisebb problémába ütköztek a Nemzetközi Űrállomáson (ISS), ezért módosítani kellett a pályáját. A beavatkozásra azért volt szükség, hogy fogadni tudja a Progressz MSZ-15 teherűrhajót.
Dorogi László
2020.07.01.
Komoly bűnüldözés-történeti mérföldkő lehet a Szegedi Tudományegyetem kutatói által kifejlesztett emberszagdetektor.
Címkék: Szeged

Ezeket a cikkeket olvastad már?