Blogolj!
Dorogi László
2020.10.21.
A négy éve útnak indított OSIRIS-REx űrszonda sikeresen vett anyagmintát a Bennu kisbolygóból. A köveket viszont csak három év múlva vizsgálhatják meg a kutatók.
Címkék: NASA, űrkutatás
Ragnar Volarus
2020.07.17.
A magyar Puli Space Technologies űrtechnológiai vállalat csapata hozta el a NASA “Honey, I Shrunk the NASA Payload” kihívás holdi erőforrások kategóriájának fődíját.
Címkék: NASA
Dorogi László
2020.05.31.
Kilenc éves űrrepülési aszálynak vetett véget az Egyesült Államok magyar idő szerint szombat este, amikor az Elon Musk fémjelezte SpaceX úrhajója Robert Behnken és Douglas Hurley asztronautákkal a fedélzetén sikeresen elhagyta a Föld légkörét.
2020.05.23.
Ahogy arról már mi is beszámoltunk korábban, Elon Musk tervei között szerepelt, hogy SpaceX nevű cége még idén embert küld az űrbe, most pedig úgy látszik, hogy valóban össze is hozta a dolgot.
2020.04.25.
Mindenki úgy segíti a járvány leküzdését, ahogy a lehetőségeik engedik, az amerikai Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) mérnökei például azzal, hogy orvosi eszközöket terveznek.
Címkék: koronavírus, NASA
2020.03.29.
A NASA a SpaceX-et választotta ki arra a feladatra, hogy rakományt, kísérletekhez szükséges eszközöket és egyéb anyagokat szállítson az ügynökség Gateway nevű holdállomására.
2020.03.21.
Amikor már azt hinnénk, hogy van olyan terület, amire még nem volt hatással a világban tomboló koronavírus-járvány, akkor kiderül, hogy a következő Holdra szállás is csúszik miatta.
2020.01.06.
Óriási felfedezést tettek a csillagászok: az eddig azonosított legtávolabbi galaxiscsoportra bukkantak.
2019.12.29.
Egy nem éppen hétköznapi rekordot döntött meg Christina Koch amerikai űrhajós szombaton, ugyanis ő lett a leghosszabb ideig az űrben szolgálatot teljesítő nő.
Ragnar Volarus
2019.12.22.
Sikeresen földet ért a Boeing Starliner tesztűrhajója az új-mexikói sivatagban - közölte az amerikai űrhajózásai hivatal (NASA) vasárnap.
Címkék: Boeing, NASA

Ezeket a cikkeket olvastad már?